Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Demir ve Çinko’dur. ANFEZİNC-G Şurup, vücutta demir eksikliğinin yanı sıra görülen çinko eksikliğinin tedavisinde demir ve çinko takviyesi için kullanılmaktadır.

 

ANFEZİNC-G Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine bir alerjiniz var ise; bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Emiliminde azalmaya sebep olabileceğinden bu ilacı kahve, çay, kepekli veya lifli gıdalar, yumurta, peynir veya sütle beraber almayınız. Bu ilaçla sözü edilen gıdaların alımı arasında mutlaka iki saatlik bir zaman olmalıdır.
  3. Hekim tarafından demir eksikliği tanısı konmaması, bağırsaklarda iltihaplı bir hastalık veya darlık, kas veya damar yoluyla demir takviyesi almak, bakır eksikliği, demir depolarında bozukluk, demir emilim problemi, demir taşıyan yapılarda bozukluk, demir eksikliğinden bağımsız kansızlık, akdeniz anemisi,hemolitik, megaloblastik, anemi veya kurşun anemisi ya da alkolizm, karaciğer hastalığı, mide veya bağırsak ülseri, ilaçtaki etken maddeye alerjik reaksiyon, idrarda hemoglobin; durumlarından birisi var ise kullanmayınız.
  4. Folik asit ya da  B12 eksikliği, böbrek yetmezliği veya midesinde ülser bulunanlar ve geçmişte mide ameliyatı olanlar; ANFEZİNC-G ilaçla tedaviye başlamadan önce hekime bunlar hakkında mutlaka bilgi vermelidirler.
  5. ANFEZİNC-G ile tedavide, hekimin tavsiye ettiği kullanma süresini dikkate alınız. Bu süre bitmeden ilacı kesmeyiniz.
  6. Şurubun kullanımına bağlı dişlerinizde siyahlaşma olmaması için ilacı içtikten sonra ağzınızı suyla çalkalayınız.
  7.  Hamilelikte ve emziren annelerde sadece hekim gözetiminde kullanılabilir.

 

ANFEZİNC-G Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Hekimle görüşmeden ilaç kullanmayın. Hekiminiz ANFEZİNC-G ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız ve hekimin önerdiği dozdaki ilacı ölçekli pipet yardımıyla yemekten 1 saat önce veya yemekten 2 saat sonra alabilirsiniz.
  3. 6 aylıktan büyük çocuklar, ergenler ve yetişkinler için günlük önerilen doz miktarı: 6 aylık ila 1 yaş aralığı 1,5 ml; 1 yaş ila 3 yaş arası 2 ml, 4 yaş ila 8 yaş aralığı 4 ml, 9 yaş ila 13 yaş aralığı 6 ml, 14 yaş  ila 18 aralığı 10 ml, 18 yaş ve üstü yetişkinlere 13 ml  verilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Soluk alıp vermede güçlük, ürtiker, yüzde,  ağızda, boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumu veya hekiminize bildiriniz.
  2. Dışkıda koyu renk, kabızlık ya da ishal, mide bulantısı, yanma, mide ağrısı, hazımsızlık, şişkinlik, gastrit ve kusma ANFEZİNC-G ‘nin yaygın sıklıkta görülen yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Demir II glukonat ve Çinko glukonat
İlaç Marka İsmi: ANFEZİNC-G 40 mg+15 mg/5 ml şurup
İlaç ATC Kodlaması: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında ANFEZİNC-G, sırasıyla; KAN VE KAN YAPICI ORGANLAR, ANEMİ İLAÇLARI,  Demir ile çeşitli kombinasyonlar , demir – çinko olarak sınıflandırılmış şekilde ve B03AE10 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz ANFEZİNC-G Şurup’un üretimini yapan Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Şti. ‘dir. İlaç Ruhsatı Berat Beran İlaç Sanayi’ne aittir.
— ANFEZİNC-G Şurup endikasyonu, ne ilacı;
—ANFEZİNC-G uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları;
—ANFEZİNC-G Şurup kullanımıyla ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—ANFEZİNC-G kullanışı ile ilgili öneriler, uygulanım biçimi, doz bilgisi; bunlarla ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde Berat Beran İlaç Sanayi’nin daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
ANFEZİNC-G Şurup’un pdf belgesi (kullanma talimatı, prospektüs)
ANFEZİNC-G Şurup’un kullanma talimatı, prospektüs

ANFEZİNC-G Şurup’a ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)
ANFEZİNC-G Şurup’a ait kısa ürün bilgisi

Önceki İçerikALIPZA 2 mg film kaplı tablet, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır
Sonraki İçerikALKERAN 2 mg Film Kaplı Tablet, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır