Endikasyon Bilgisi :

Levofloksasin etken maddeli LEVOJECT 500 mg IV İnfüzyon Çözelti Flakon, enfeksiyon hastalıklarında bakterileri tahrip eden antibiyotik (antibakteriyel) bir ilaç olup, akciğerlerin iltihaplanması (zatürre-pnönomi), burun-sinüs iltihabı, bronşiolit gibi solunum yollarının iltihabi durumu, bakteriyel prostatit (prostat bezi iltihabı) ve ayrıca derinin altında oluşan iltihaplı yumrular (çıban), içi irinli sivilceler, enfekte olmuş yaralar, derinin bulaşıcı iltihaplı lezyonları; mesane enfeksiyonu (sistit), böbreklerin ve idrar kanallarının iltihaplanması; ayrıca Bacillus anthracise bağlı şarbon hastalığı gibi enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır.

 

LEVOJECT 500 mg IV İnfüzyon Çözelti Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

•İlacın etken maddesine veya benzer ilaçlara karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
LEVOJECT, prostat bezi iltihabı, böbrek ve idrar kanalı iltihabı; alt solunum yolu bakteri hastalıkları (akciğerlerin iltihabı,  zatürre); Bacillus anthracise bağlı şarbon hastalığı ve derinin altında oluşan iltihaplı yumrular (çıban), enfekte olmuş yaralar, kanlı- irinli sivilceler gibi bulaşıcı iltihaplı cilt lezyonlarında etkilidir.
•Eğer, kişisel veya aile geçmişinde uzamış QT sendromu, diyaliz de dahil böbrek bozukluğu, kalpte ve kan dolaşımında problemler, ışık hassasiyeti, kanda düşük potasyum, myastenia gravis (çizgili kas zayıflığı) hastalığı, düşük kan şekeri, pankreas işlev bozukluğu, diyaliz de dahil böbrek bozukluğu ya da hastalık nöbeti durumlarından birisi ya da bir kaç tanesi var ise, LEVOJECT kullanılmadan önce muhakkak hekiminize hastalıklarınızı anlatınız.
LEVOJECT uygulanmaya başladıktan hemen sonra enfeksiyona bağlı yakınmalarda rahatlama hissedebilirsiniz. Ancak enfeksiyon vücutta tamamıyla bitmeden de  belirtilerde iyileşmeler olabilir. Bunun için hekiminizin reçetede yazdığı sürece kullanmaya özen gösteriniz.
•Bu ilacı her gün atlamadan, günün aynı saatlerinde uygulanması, ilaçtan en iyi şekilde yarar görebilmeniz için önemli bir unsurdur.
•Emzirme dönemlerinde ve hamilelik döneminde hekime danışmadan kullanmanız önerilmemektedir.
LEVOJECT kullanırken eklemlerinizde ani görülen bölgesel acı, ödem ve hareket ettirememe gibi bir sorun oluştuysa ilacın kullanımını durdurup, hekiminizi arayınız.
LEVOJECT uygulanmadan önce veya uygulandıktan sonraki yaklaşık 2-3 saatlik bir sürede süt, hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve süt, demir takviyesi ürünler veya yiyecekler kullanmamaya özen gösteriniz.
•İlacın şiddetli ishale sebebiyet verebileceği ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer bu ilacı kullanırken ishalin şiddetlenmesi durumunda ishalin kesilmesi için bir ilaç kullanmadan önce acilen  hekiminize başvurunuz. Çünkü alt sindirim organlarınızda ciddi bir enfeksiyon meydana gelmiş olabilir.

 

LEVOJECT 500 mg IV İnfüzyon Çözelti Flakon’un kullanım Şekli:

 

•LEVOJECT Flakonun reçetede nasıl yazdıysa o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde bırakmamakta ısrar edip ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

•İlacın uygulaması hastane veya klinik ortamda yapılması gerekmektedir.

 

LEVOJECT 500 mg IV İnfüzyon Çözelti Flakon’un Yan Etkileri :

•LEVOJECT uygulandığında nefes daralması, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik gibi alerjik bir durumda hekiminizi arayınız.

•Anormal davranış ve düşünceler, sanrılar, depresyon, zihin bulanması, istemsiz kasılmalar, bayılma, çarpıntılı kalp atımları, ayaklar ve el bileklerinde ağrı ve şişlik, deride solukluk ve sararma, kolay çürük oluşumu, dışkının kanlı ve çok sulu olması gibi yan etkilerde derhal doktorunuzla görüşmelisiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Levofloksasin
İlaç Marka İsmi: LEVOJECT 500 mg IV İnfüzyon Çözelti Flakon

Source link

Önceki İçerikKEDAY XR 300 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır
Sonraki İçerikLEXSAN 500 mg IV İnfüzyonluk Çözelti, nedir, ne işe yarar, yan etkileri, nasıl kullanılır