İnsanların yüzdüğü, eğlendiği, güzel vakit geçirdiği, dinlendiği, çelik veya beton yapılardır. Havuz suyu; klorlanmış ve arıtılmış şebeke sularından, kuyulardan sağlanır. Bu yüzdendir ki, kullanacağımız havuz suyunu ilk haliyle korumak için kimyasal ürünler kullanılmalıdır. Fakat havuz suyuna sadece kimyasallar vermek yeterli değildir.

Havuz yapımında önemli olan;

*Havuzun boyutu: Havuz alanı büyüdükçe  m2 başına düşen maliyet oranı azalır.

*Havuzun derinliği: Hiçbir sınırlama yoktur.

*İşletim sistemi : Taşmalı ve skimmerli havuz yapılabilir.

Taşmalı havuz: Kirlilikler suyun üst kısmına yani yüzeyine ve bunun altındaki katmanlara çıkarlar. Bu yabancı maddeler üstten taşırma sağlanarak, kanallar yardımıyla en kestirme yoldan sisteme geri yollanır.

Taşan su savaklara, yani taşma kanallarına, sonrasında taşma ana arterine ve buradan da denge arterine geçer. Denge arterine geçen su ise fokulasyon, filtrasyon, ph düzenleme ve klorlama yapılarak tekrar havuza gönderilir.

Skimmerli havuz: Yüzey sıyırıcılı anlamına gelen sistemdir. Kullanımı az olan havuzlar için daha avantajlıdır. Bu sisteme göre yüzeydeki kirli suyun, birçok değişik sistemden emilmesi esasına dayanır. ‘Skimmer’ bu işte kullanılan malzemenin ismidir. Filtre tesisinin emişi doğrudan skimmera bağlandığı için bu sistemde denge deposu yoktur. Yüzme havuzlarında yüzeydeki kirliliğin filtre edilmesi, emilmesi için skimmer tekniği gayet uygundur  ve düşük maliyetlidir.

*Kaplama: Liner veya cam mozaik olarak kaplanabilir. Prefabrik yüzme havuzu sitemi için ise seramik, cam mozaik gibi malzemeler kaplamada kullanılabilir.

*Yapım süresi: Klasik betonarme perdeyle inşa edilen orta boy havuzun betonarme perde imalatı süresi, 10-15 gün civarındayken, prefabrik havuz sistemi ile yapım 1 gün kadar sürmektedir.