Boyun ağrısının en yaygın nedenleri  arasında burkulma ve kasılma, sağlıksız duruş ya da belli bir pozisyonda çok uzun süre durma ve uzun süreli kemik ve omurga problemleri vardır.

Burkulmalar ya da boyundaki kaslarda kasılmalar belli bir fiziksel eylem sonrası ortaya çıkabilir. Genellikle,  burkulmaya ya da kasılmaya dayalı boyun ağrısı vücudun alışık olmadığı yeni bir spora başlandığında ya da belli bir fiziksel eylemde fazla zorlanmayla meydana gelmektedir.  Buna bağlı bir boyun ağrısı hissedildiğinde kişinin yapması gereken 3 temel şey vardır: 1. söz konusu fiziksel eylemi durdurmak. 2. dinlenmek. 3. ağrı yapan bölgeye buz koymak ve böylece ağrının derecesini azaltmak. Kasılmaya ve burkulmaya dayalı boyun ağrıları zaman içinde kendiliğinden geçmektedir. Eğer kısa süre zarfında boyun ağrısı geçmiyorsa, hekime danışmanız gerekir.

Halsizlik ve Uyuşmayla Beraber Boyun Ağrısı

Omurga problemlerinden dolayı sıkışan/ezilen bir sinire radikülopati denir. Boyunda, omuzlarda ve kollarda ortaya çıkan ağrılara boyun radikülopatisi teşhisi konabilir. Boyun dokularında ya da cildinde garip bir his meydana geldiğinde, boyun kasları güçsüz ve uyuşuk hissedildiğinde kesin olmamakla beraber boyun radikülopatisi meydana gelmiş olabilir. Bu noktada, kesin tanı ve tedavi için tıbbi yardım şarttır.

Boyun Ağrısı Ciddi Bir Rahatsızlığa İşaret Edebilir!

Eğer boyun ağrısı çok şiddetliyse, diğer belirtilerle meydana geliyorsa, herhangi bir iyileşme göstermeksizin günlerce sürüyorsa, acilen yardım almalısınız.

Ciddi kalp problemleri – kalp krizi dahil – boyun ağrısına neden olabilmektedir. Eğer boyun ağrısıyla beraber, göğüste bir ağrı ve sıkışma, nefes almada güçlük belirtilerini yaşıyorsanız hiç vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gidiniz.

Kaynak link

Önceki İçerikPokemon Go Oynamak Sağlıklı Mı?
Sonraki İçerikBalıkçılık Tarihi ve Amatör Balıkçılık